Blogger İçerik Botu – Blogger DB Kopyalama Nasıl Yapılır ?

0

 Blogger İçerik Botu – Blogger DB Kopyalama Nasıl Yapılır ?



Blogger DB Nedir ?

Blogger DB yani database blogger  içeriklerinin bulunduğu  bölümdür. WordPress kullanıcılarının  kullandığı içerik ekleme botları gibi  blogger için de  içerik çekme botu yapılabilmektedir. Bot kullanımı her zaman  yanlış bir şeydir. Botlar sadece başka sitelerin içeriğini  çekmek  için değil siteleriniz arası transfer için de  kullanılabilmektedir.

Blogger Database  Kopyalama

Öğneğin blogger  içeriğini kopyalamak istediğiniz bir   var, öncelikle yapmanız gereken  işlem blogu  yeni bir sekmede  açmak. tarayıcıda  adresin  açık olduğu satırın sonuna aşağıdaki kodu ekliyoruz  ve enter tuşu ile bağlantıyı açıyoruz.

/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

Bu şekilde  hedef bloğun atom.xml dosyasını ekranda görüntülemiş oluyoruz. Bu sayfa açık iken masaüstünde  yeni bir metin  belgesi açıyoruz.  Sonra hedef blogda açmış olduğumuz atom.xml sayfasını eksik kalmayacak bir şekilde  kopyalayıp yeni  oluşturduğumuz metin  belgesinin içine  yapıştırıyoruz.

Burada en önemli  noktalara dikkat !  İçerisine hedef sitenin  bilgilerini aldığımız metin  dosyasını  Farklı Kaydet  şeklinde  Örneğin: hedef.xml şeklinde isim  yazıp  ve  isim bölümünün  altında  bulunan kodlama kısmı bölümünden UTF-8  olarak seçip  o şekilde  kayıt ediyoruz.

Şu anda  karşı siteden aldığımız  içerikler girilmeye hazır durumda..

Daha sonra yapmamız gereken  hazırladığımız  hedef database  dosyasını kendi  blogger  bloğumuza aktarmak. Blogger panelimize  giriş yapıyoruz. Sırası ile : Diğer >  Bloğu içeriye aktar kısmına  girip masüstünde  oluşturduğumuz hedef.xml dosyasını seçiyoruz.

Burada  işlemi  onaylamadan önce eğer yayınların direk bloğunuzda yayınlanmasını istiyorsanız birşey yapmadan içeri aktar adımını  onaylayın.  yayınları ben manuel olarak  sitede  göstermek istiyorum diyorsanız hemen altta  bulunan Hemen Yayınla bölümündeki tiki kaldırın. İşte bu kadar. Karşı sitenin  içeriğinin yoğunluk durumuna  göre  yazılar  otomatik olarak sizin bloğunuza aktarılacaktır.

 

Blogger İçerik  Botu İçin Bazı Bilgiler 

  • DB kopyalamak suçtur. Bu  işlemleri yaparken  eğer başkasının içeriğini kopyalıyorsanız bunu bilmeniz gerekir.
  • Database  kopyaladığınızda karşı blogdaki tüm içerik sitenize  gelir. Bağlantılar,   içerisindeki çapalar, reklam kodları vs.
  • Kopya içerik yüzünden spam yeme  olasılığınız yüksektir.
  • Eğer karşı site aşağıda belirttiğim koruma  yolunu aldı ise içeriklerin sadece  bir bölümünü çekebilirsiniz.
  • Bu şekilde yaklaşık  250 – 300 yayın çekilebilir. ( Yakın tarihten uzağa doğru)

Blogger  Bloğunuzun Kopyalanmaması için ; 

Ayarlar –>  Diğer –>  Site içerik  takibi  kısmına gelin ve eğer burada site içerik  takibi açık  ise kapatın. Bu şekilde database  çalma , databese  kopyalama gibi  durumlara maruz  kalmazsınız.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)